Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Проблем след автомивка. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Днес на една автомивка, след моя молба момчето да пръсне радиатора на кола за да отмие малко мръсотията, заради положението и, и без да иска пръсна върху двигателя за съвсем кратко време, след което предложи да я преместя малко за да не пръсне отново върху двигателя, след като запалих двигателя на таблото светнаха чека на мотора и круиз контрола започна да мига. С автомивката приключих на мига, и по спешност откарах автомобила при майстора и. По пътя не усетих абсолютно никакъв проблем в работата на двигателя. След проверка за грешки, излезе проблем с подгряването на сондата, но сондата работеше абсолютно коректно. Предположи се, че е попаднало влага и след изтриването на грешката всичко беше ОК. Да обаче скоро след това отново светнаха същите лампи, тъй като всичко се случва в края на работният ден, а утре рано заминавам на романтичен уйкенд на беломорието нямаше време да се връщам отново в сервиза, според майстора няма проблем да карам така и ако проблема е само заради влага, лампите ще си изгаснат сами след време. Очаквам вашето мнение не заради друго, а защото този мигащ надпис направо ми избожда очите и не знам как ще го изтрая три дни. Има ли начин найстина да изгасне сам или да му лепна парче скотч?

Чет Апр 02, 2015 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Според мен трябва да изчакате да изсъхне напълно (но не бих рискувал да пътувам със светофари на таблото)

Неприятно е, но преди време не знам какво ми беше щукнало и реших да измия двигателя на предишния ми Форко 2011. След процедурата целия тресеше и направо си скубех косите защо го направих.
Ден два, след като всичко изсъхна напълно нещата се оправиха.

Та така - едва ли вече ще измивам двигател

Успех!

Чет Апр 02, 2015 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не мий двигагел!! Горещ мотор, студена вода - проблем. Бека ми беше така, не вървеше прекъсваше, ама като изсъхна се оправи

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Чет Апр 02, 2015 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Изсъхването е единственото решение - както ТСТ е предложил.
За да светне цялото табло явно са номкрени доста кабели ( алтернатор, акумулатор ). Поне времето е хубаво - дигай капака ако имаш гараж и утре би трябвало да си ОК.

Провери за всеки случай бушоните как са.

Чет Апр 02, 2015 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Всъщност, акумулатора и алтернатора бяха най-мокри и аз се учудих че грешката е в ламбдата при условие че нейния конектор е сериозно защитен от влага. Колата ми е в гараж и вътре е доста топло, и поне външно изглежда всичко сухо, но както и да е, ще спре ли да мига шибаната лампа ако проблема е само заради влагата?

Чет Апр 02, 2015 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Outback 2.5'05'АТ
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Винаги съм се чудил на хора кото си мият двигателя ](*,) НЯМА никакъв смисъл,нищо вече ще знаеш.
Вдигни капака и щом имаш топло помещение ще се оправи,поне така се очаква да се получи.
Няма как да ти се каже,това ще е на 100%,зависи от много неща,тук само се гледат редове букви.

Чет Апр 02, 2015 10:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Любо, не съм мил двигателя, а радиатора! Ако бях си го измил сам нямаше да стане така, но при всички случаи малшанс, пред очите ми стана, и момчето без да иска насочи струята в двигателя, стана за секунда. Минавал съм през реки и сигурно двигателя е работил минути потопен до половина във вода и нищо не му е ставало, не че сега му има, работи като часовник, просто мига круйз контрола и свети чека та въпроса ми беше -ако причината за това е само влагата, ще изгаснат ли тези лампи?

Чет Апр 02, 2015 11:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
И няма да ти работи круйза. При грешка в сондата работата на двигателя е по таблица. Взимай си един Elm327, да си чистиш грешките. Някой грешки не се изчистват сами въпреки че причината е отстранена.

Пет Апр 03, 2015 8:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Blue1 - дори и да измиеш двигателя не би трябвало да се осветка колата. С подобно леко пръскане явно имаш проблем някъде по кабели - или маса не е добра, или има недобра връзка. Провери за всики случай колата при електричар

Пет Апр 03, 2015 9:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Днес минах към 500 километра, разхода е като преди, но чека и круиза продължават да светят! Благодаря за съветите, следващата седмица ще я закарам да я види специалист.

Пет Апр 03, 2015 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 235
Автомобил: CarBerry dccd Fory, LGT
Рейтинг: 456
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
чека и круиза продължават да светят

Светят понеже има записана грешка.

Пет Апр 03, 2015 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Outback 2.5'05'АТ
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
Днес минах към 500 километра, разхода е като преди, но чека и круиза продължават да светят! Благодаря за съветите, следващата седмица ще я закарам да я види специалист.

Не се притеснявай за чека и круиза,аз така карах около 4000-5000хил.(само ми показваше различни стойности за разхода)а той си е еднакъв винаги.

Пет Апр 03, 2015 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И така, след поредно зануляване на грешките и проверка на контакти, кабели, маси и т.н. отново чека светна и отново грешката е проблем с подгряването на ламбда сонда. Дали и е дошло времето или се е прецакала от попадане на студена вода върху нея няма как да разбера, важното е да намеря оригинална за смяна. От темите във форума така и не разбрах какви са сондите вграждани от производителя и имат ли равностойни алтернативи?

Вто Апр 07, 2015 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Vmax написа:
Blue1 - дори и да измиеш двигателя не би трябвало да се осветка колата. С подобно леко пръскане явно имаш проблем някъде по кабели - или маса не е добра, или има недобра връзка. Провери за всики случай колата при електричар

Измивал съм радиаторите с водоструйка поне 30сет пъти , няма пролеми със светкане на грешки ,търси проблема както е цитирано в горния пост .
 5

Вто Апр 07, 2015 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
petko 69 написа:
Vmax написа:

Измивал съм радиаторите с водоструйка поне 30сет пъти , няма пролеми със светкане на грешки ,търси проблема както е цитирано в горния пост .

Да де, и аз до този извод стигнах, няма проблем с кабелите, връзки и маса- просто лабдата е заминала и по-точно подгряването. Не помня дали го четох в този форум или в някой от чуждите за субару, но и на други се е случвало точно подгряването на ламбдата да дефектира, както казах вече не ме интересува дали на 170К км е нормално да се скапе или дефекта е предизвикан от студената вода върху горещата сонда (доколкото разбрах работната и температура е 300*С) ,а ми е важно да знам дали да е оригиналната за влагане в автомобила или не би бил проблем да е и на друг реномиран производител.

Вто Апр 07, 2015 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
живота на тая гад е около 200 000км, след това лека по лека сдава багажа - дали ще светне или ще стане ленива и т.н.
Спомена че си правил тежък офроуд - виж дали не е ударена или наранена механично.

Винаги е добре след подобен пробег да се смени с нова.

Вто Апр 07, 2015 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да, проверих я. Изглежда като нова :D , но тя е и доста добре предпазена има си тенекиики и кората отдолу я пази....аз не съм от разберачите и не съм изкормял ламбда сонда, но си мисля, че ако реотана които я подгрява е подобен на класическият и познат на всички реотан :) то рязка температурна разлика е напълно възможно да го прекъсне....както и да е, ламбдата е консуматив и това, че ще я сменя не разваля впечатлението ми за надеждността и здравината на субару.....някои мои приятели (пълни мърлячи ROFL ) смятат, че съм луд да я сменям само щото чека светил....

Вто Апр 07, 2015 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не че съм Тома Неверни, ама ако имаш възможност прегледай колата добре за електрически проблеми - ако трябва при друг електричар.
Малко ми е странен този съвпадък с леко намокряне на радиатор да се светне колата и да замине подгрева на сондата, особено ако имаш щит.
Може и да е просто съвпадение, но е прекалено според мен. Все си мисля, че може да има друга причина.

Вто Апр 07, 2015 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Грешка в сондата и прецакване става и от ниско напрежение на стартовия ток. На форестъра ми така светна :-), което пак си е проблем в жиците, или кофти акумулатор в моя случай :-)

Вто Апр 07, 2015 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
А това за " топло - студено" още в началото ти го казах :-) , макар Субару да е кораво на тая тема. Измий мотор на Лагуна и гледай после цветомузика на таблото :-D

Вто Апр 07, 2015 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2  >