Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|

Днес на една автомивка, след моя молба момчето да пръсне радиатора на кола за да отмие малко мръсотията, заради положението и, и без да иска пръсна върху двигателя за съвсем кратко време, след което предложи да я преместя малко за да не пръсне отново върху двигателя, след като запалих двигателя на таблото светнаха чека на мотора и круиз контрола започна да мига. С автомивката приключих на мига, и по спешност откарах автомобила при майстора и. По пътя не усетих абсолютно никакъв проблем в работата на двигателя. След проверка за грешки, излезе проблем с подгряването на сондата, но сондата работеше абсолютно коректно. Предположи се, че е попаднало влага и след изтриването на грешката всичко беше ОК. Да обаче скоро след това отново светнаха същите лампи, тъй като всичко се случва в края на работният ден, а утре рано заминавам на романтичен уйкенд на беломорието нямаше време да се връщам отново в сервиза, според майстора няма проблем да карам така и ако проблема е само заради влага, лампите ще си изгаснат сами след време. Очаквам вашето мнение не заради друго, а защото този мигащ надпис направо ми избожда очите и не знам как ще го изтрая три дни. Има ли начин найстина да изгасне сам или да му лепна парче скотч?
|
|
|
|
| Чет Апр 02, 2015 8:24 pm |
|
|
|
tst
|
|
Здравейте,
Според мен трябва да изчакате да изсъхне напълно (но не бих рискувал да пътувам със светофари на таблото)
Неприятно е, но преди време не знам какво ми беше щукнало и реших да измия двигателя на предишния ми Форко 2011. След процедурата целия тресеше и направо си скубех косите защо го направих. Ден два, след като всичко изсъхна напълно нещата се оправиха.
Та така - едва ли вече ще измивам двигател
Успех!
|
|
|
|
| Чет Апр 02, 2015 8:46 pm |
|
|
|
steling
|
|
Не мий двигагел!! Горещ мотор, студена вода - проблем. Бека ми беше така, не вървеше прекъсваше, ама като изсъхна се оправи
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Чет Апр 02, 2015 9:48 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Изсъхването е единственото решение - както ТСТ е предложил. За да светне цялото табло явно са номкрени доста кабели ( алтернатор, акумулатор ). Поне времето е хубаво - дигай капака ако имаш гараж и утре би трябвало да си ОК.
Провери за всеки случай бушоните как са.
|
|
|
|
| Чет Апр 02, 2015 9:48 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
|
Всъщност, акумулатора и алтернатора бяха най-мокри и аз се учудих че грешката е в ламбдата при условие че нейния конектор е сериозно защитен от влага. Колата ми е в гараж и вътре е доста топло, и поне външно изглежда всичко сухо, но както и да е, ще спре ли да мига шибаната лампа ако проблема е само заради влагата?
|
|
|
|
| Чет Апр 02, 2015 9:59 pm |
|
|
|
lub0o
Регистриран на: Чет Апр 24, 2014 7:46 pm Постове: 155 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback 2.5'05'АТ
Рейтинг: 0
|
Винаги съм се чудил на хора кото си мият двигателя ](./images/smilies/eusa_wall.gif) НЯМА никакъв смисъл,нищо вече ще знаеш. Вдигни капака и щом имаш топло помещение ще се оправи,поне така се очаква да се получи. Няма как да ти се каже,това ще е на 100%,зависи от много неща,тук само се гледат редове букви.
|
|
|
|
| Чет Апр 02, 2015 10:34 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
|
Любо, не съм мил двигателя, а радиатора! Ако бях си го измил сам нямаше да стане така, но при всички случаи малшанс, пред очите ми стана, и момчето без да иска насочи струята в двигателя, стана за секунда. Минавал съм през реки и сигурно двигателя е работил минути потопен до половина във вода и нищо не му е ставало, не че сега му има, работи като часовник, просто мига круйз контрола и свети чека та въпроса ми беше -ако причината за това е само влагата, ще изгаснат ли тези лампи?
|
|
|
|
| Чет Апр 02, 2015 11:21 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
И няма да ти работи круйза. При грешка в сондата работата на двигателя е по таблица. Взимай си един Elm327, да си чистиш грешките. Някой грешки не се изчистват сами въпреки че причината е отстранена.
|
|
|
|
| Пет Апр 03, 2015 8:26 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Blue1 - дори и да измиеш двигателя не би трябвало да се осветка колата. С подобно леко пръскане явно имаш проблем някъде по кабели - или маса не е добра, или има недобра връзка. Провери за всики случай колата при електричар
|
|
|
|
| Пет Апр 03, 2015 9:04 am |
|
|
|
BLUE 1
|
|
Днес минах към 500 километра, разхода е като преди, но чека и круиза продължават да светят! Благодаря за съветите, следващата седмица ще я закарам да я види специалист.
|
|
|
|
| Пет Апр 03, 2015 3:36 pm |
|
|
|
zk.
|
BLUE 1 написа: чека и круиза продължават да светят Светят понеже има записана грешка.
|
|
|
|
| Пет Апр 03, 2015 4:06 pm |
|
|
|
lub0o
Регистриран на: Чет Апр 24, 2014 7:46 pm Постове: 155 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback 2.5'05'АТ
Рейтинг: 0
|
BLUE 1 написа: Днес минах към 500 километра, разхода е като преди, но чека и круиза продължават да светят! Благодаря за съветите, следващата седмица ще я закарам да я види специалист. Не се притеснявай за чека и круиза,аз така карах около 4000-5000хил.(само ми показваше различни стойности за разхода)а той си е еднакъв винаги.
|
|
|
|
| Пет Апр 03, 2015 4:51 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
|
И така, след поредно зануляване на грешките и проверка на контакти, кабели, маси и т.н. отново чека светна и отново грешката е проблем с подгряването на ламбда сонда. Дали и е дошло времето или се е прецакала от попадане на студена вода върху нея няма как да разбера, важното е да намеря оригинална за смяна. От темите във форума така и не разбрах какви са сондите вграждани от производителя и имат ли равностойни алтернативи?
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2015 8:03 pm |
|
|
|
petko 69
|
Vmax написа: Blue1 - дори и да измиеш двигателя не би трябвало да се осветка колата. С подобно леко пръскане явно имаш проблем някъде по кабели - или маса не е добра, или има недобра връзка. Провери за всики случай колата при електричар Измивал съм радиаторите с водоструйка поне 30сет пъти , няма пролеми със светкане на грешки ,търси проблема както е цитирано в горния пост .
|
|
5
|
|
| Вто Апр 07, 2015 8:42 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
petko 69 написа: Vmax написа: Blue1 - дори и да измиеш двигателя не би трябвало да се осветка колата. С подобно леко пръскане явно имаш проблем някъде по кабели - или маса не е добра, или има недобра връзка. Провери за всики случай колата при електричар Измивал съм радиаторите с водоструйка поне 30сет пъти , няма пролеми със светкане на грешки ,търси проблема както е цитирано в горния пост . Да де, и аз до този извод стигнах, няма проблем с кабелите, връзки и маса- просто лабдата е заминала и по-точно подгряването. Не помня дали го четох в този форум или в някой от чуждите за субару, но и на други се е случвало точно подгряването на ламбдата да дефектира, както казах вече не ме интересува дали на 170К км е нормално да се скапе или дефекта е предизвикан от студената вода върху горещата сонда (доколкото разбрах работната и температура е 300*С) ,а ми е важно да знам дали да е оригиналната за влагане в автомобила или не би бил проблем да е и на друг реномиран производител.
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2015 8:56 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
живота на тая гад е около 200 000км, след това лека по лека сдава багажа - дали ще светне или ще стане ленива и т.н. Спомена че си правил тежък офроуд - виж дали не е ударена или наранена механично.
Винаги е добре след подобен пробег да се смени с нова.
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2015 9:22 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
Да, проверих я. Изглежда като нова  , но тя е и доста добре предпазена има си тенекиики и кората отдолу я пази....аз не съм от разберачите и не съм изкормял ламбда сонда, но си мисля, че ако реотана които я подгрява е подобен на класическият и познат на всички реотан  то рязка температурна разлика е напълно възможно да го прекъсне....както и да е, ламбдата е консуматив и това, че ще я сменя не разваля впечатлението ми за надеждността и здравината на субару.....някои мои приятели (пълни мърлячи  ) смятат, че съм луд да я сменям само щото чека светил....
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2015 9:35 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Не че съм Тома Неверни, ама ако имаш възможност прегледай колата добре за електрически проблеми - ако трябва при друг електричар. Малко ми е странен този съвпадък с леко намокряне на радиатор да се светне колата и да замине подгрева на сондата, особено ако имаш щит. Може и да е просто съвпадение, но е прекалено според мен. Все си мисля, че може да има друга причина.
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2015 9:41 pm |
|
|
|
steling
|
|
Грешка в сондата и прецакване става и от ниско напрежение на стартовия ток. На форестъра ми така светна :-), което пак си е проблем в жиците, или кофти акумулатор в моя случай :-)
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2015 9:53 pm |
|
|
|
steling
|
|
А това за " топло - студено" още в началото ти го казах :-) , макар Субару да е кораво на тая тема. Измий мотор на Лагуна и гледай после цветомузика на таблото :-D
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2015 9:56 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2