Отговори на тема стр 1, 2  >
 Шум от към стъклата 
Автор Съобщение

Постове: 14
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

карам форестър след 2003. Има много дразнещ шум като от веене на вятър от към стъклата. Оказа се, че гумените триъгалници към колонката на купето, в предната част на прозорците са закъсани в горната си част и самото уплътнение не приляга плътно по прозореца. Луфта е минилен, но явно достатъчно да свисти от там. Когато го притисна ръчно, свистенето намалява.

Да знаете от къде мога да намеря такива "триъгалници" или вариант за оправяне в домашна обстановка.

Чет Яну 28, 2016 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм си 'инсталирал' лан кабел, в улея м/у долната част и тази, която пристиска и спря да свири.
Може и маркуч от системи - въпроса е да е някакъв близък диаметър и не-много твърдо нещо, което леко да приближи притискащата част до вратата...

Чет Яну 28, 2016 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здрасти,
Отстраних го това при мен, което е често срещано при Субару Форестър. Аз си смених нацяло уплътненията на купето и сега ми е тихичко. Преди това пробвах със смяна на този въпросният триъгълник, за който питаш, но не помогна.
Можеш да го намериш при мимо13 - Сервизи и магазини или някой морга. Мисля, че нов е около 80 лева (не съм сигурен).
Едно основно уплътнение на купето - една страна (предна и задна врата) - около 150 лева.
Ако искаш довечера ще погледна килера дали го пазя този триъгълник (предна шофьорска врата - Субару Форестър 2004г, 125 к.с. лява дирекция) и мога да ти го пратя да пробваш с него. Ако спре да ти шуми - може да почерпиш някой ВИСКИ ROFL ... ако не - да сме живи и здрави ... Можеш да го търсиш по гореспоменатите магазини и/или морги.
Поздрави.

Чет Яну 28, 2016 3:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 94
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006г.
Телефон: 0885868444
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
pnikolaev написа:
Здрасти,
Отстраних го това при мен, което е често срещано при Субару Форестър. Аз си смених нацяло уплътненията на купето и сега ми е тихичко. Преди това пробвах със смяна на този въпросният триъгълник, за който питаш, но не помогна.
Можеш да го намериш при мимо13 - Сервизи и магазини или някой морга. Мисля, че нов е около 80 лева (не съм сигурен).
Едно основно уплътнение на купето - една страна (предна и задна врата) - около 150 лева.
Ако искаш довечера ще погледна килера дали го пазя този триъгълник (предна шофьорска врата - Субару Форестър 2004г, 125 к.с. лява дирекция) и мога да ти го пратя да пробваш с него. Ако спре да ти шуми - може да почерпиш някой ВИСКИ ROFL ... ако не - да сме живи и здрави ... Можеш да го търсиш по гореспоменатите магазини и/или морги.
Поздрави.

Това "Едно основно уплътнение на купето - една страна (предна и задна врата) - около 150 лева" пак от Стимо ли го купи и смяна сам ли си я направи?

Чет Яну 28, 2016 5:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
по спомени с някакви маркучи ставало и ставало добре и моята шуми добре , ма не съм стигнал дотам , но бих набутал нещо за повече тишина.

Чет Яну 28, 2016 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не помня дали от Стимо ги купих. Доста простотии съм си накупил до сега за колата. Иначе това със слагането на маркуч съм го виждал като решение, но оригиналните си идват с малко парче гума сложено вътре в уплатнението (основното на купето, което коментираме в момента).
Поздрави.

Александър написа:
pnikolaev написа:
Здрасти,
Поздрави.

Това "Едно основно уплътнение на купето - една страна (предна и задна врата) - около 150 лева" пак от Стимо ли го купи и смяна сам ли си я направи?

Чет Яну 28, 2016 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето няколко клипа по темата:
https://www.youtube.com/watch?v=WHKLN0JAvUg
https://www.youtube.com/watch?v=WLvdQ8dTwWU
https://www.youtube.com/watch?v=0ATfydJx-_M
https://www.youtube.com/watch?v=lfnThIhL6QA

Чет Яну 28, 2016 5:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 144
Автомобил: Impreza 94, Forester 2.5 XT 6MT
Телефон: 0898865927
Рейтинг: 126
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз също съм сложил лан кабел на Форестер 2006г. и наистина в купето стана малко по-тихо. Цялата процедура ми отне няма и 5 минути (за 2-те страни), като използвах тънка права отверка с която да подпъхна по-добре кабела. Шум все още има, но при определена скорост почти изчезва. :)

Пет Яну 29, 2016 2:44 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Ето снимки на закъсването

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

А този лан кабел къде точно го напъхвате :)? При мен луфта е между стъклото и този тригъгалник (пластмасов с гумено уплътнение, в основата на колонката до страничното огледало)

Пет Яну 29, 2016 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прикачени файлове:
IMG_20160129_103352.jpg
IMG_20160129_103352.jpg [ 133.36 KiB | Прегледано 2344 пъти ]

Тук се пъха и се слага от началото на улея, до края. :good:
Според мен, ще спре да ти шуми, въпреки скъсаното - то остав отвън.

Пет Яну 29, 2016 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря!

Пет Яну 29, 2016 3:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 94
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006г.
Телефон: 0885868444
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А дали има вариант с използването на някаква химия, която да възстановява качествата на гумените уплатнения - еластичност, гъвкавост и т.н.

Съб Фев 06, 2016 11:37 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Кофраж, цици и корем поддадат ли веднъж, връщане назад няма. :heavy:

Съб Фев 06, 2016 1:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Sergey написа:
Здравейте колеги,

карам форестър след 2003. Има много дразнещ шум като от веене на вятър от към стъклата. Оказа се, че гумените триъгалници към колонката на купето, в предната част на прозорците са закъсани в горната си част и самото уплътнение не приляга плътно по прозореца. Луфта е минилен, но явно достатъчно да свисти от там. Когато го притисна ръчно, свистенето намалява.

Да знаете от къде мога да намеря такива "триъгалници" или вариант за оправяне в домашна обстановка.

1. Стисни ги леко с клещи, така че леко да приберат луфта.
2. Обиколи с маркуч Ф6 - 8 мм вратата, пъхнат в уплатнението.
3. Регулиране на стъклата - голяма играчка.

Би трябвало да стане. Много е вероятно още с 1.

Пон Фев 08, 2016 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 399
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да споделя как аз реших проблема от свистенето на вятъра ( типично по Български :) )
След подбиване на лан кабели и маркучи от системи и други зад уплътнението , шума си оставаше . Гуменият триъгълник не е скъсан и прилепва идеално към стъклото . Бой със водоструйката по стъклата , но вътре нито капка вода :dontknow: . Та свалих капачето , което покрива болтовете за огледалото и изрязах Фибран малко по-голям от отворите и напъхах с усилие в отворите . Отне ми 10 минутки . Предполагам шума идва от отвора за кабелите за огледалото и влиза в самия триъгълник . Резултата е : абсолютно никакъв шум от вятъра при всякаква скорост и много по приятно шофиране :good: . Дано да е полезно на някой .
 15

Нед Юни 11, 2017 9:33 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
=D> Дай снимков материал , че е болна тема на доста колеги.

Нед Юни 11, 2017 6:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 399
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами не снимах , но ще сваля капачето и ще щракна . А дали не е имало някакви тапички на отворите или дръпнатите очи са разчитали само на дунапренчето на капачето ? Интересното е че от пасажерската врата шум няма , а с водоструйката влиза по някоя капка вътре . Свалих и там капачето да проверя за тапички на винтовете , но няма такива .
А щях да забравя , ако някой си реши проблема с шума от стъклата по този " метод " , ще му дам на лични данни за доставка на вискито :D .
 15

Нед Юни 11, 2017 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
marian_de написа:
Ами не снимах , но ще сваля капачето и ще щракна . А дали не е имало някакви тапички на отворите или дръпнатите очи са разчитали само на дунапренчето на капачето ? Интересното е че от пасажерската врата шум няма , а с водоструйката влиза по някоя капка вътре . Свалих и там капачето да проверя за тапички на винтовете , но няма такива .
А щях да забравя , ако някой си реши проблема с шума от стъклата по този " метод " , ще му дам на лични данни за доставка на вискито :D .

Снимай да видиме , че с кабелите е бош лаф работа.

Пон Юни 12, 2017 8:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Да споделя и аз един странен източник на свирене - появяваше се над 130км/ч, и се оказа че дясната чистачка ( пътническата ), по някаква причина беше в по-висока позиция и не прилепваше добре към стъклото.
На практика самата чистачка стоеше малко по-високо над линията на капака и въздуха е свирил като минава през отворите в нея
Развих рамото, извадих я и я наместих така че да ляга в средата на отоплителните линии на стъклото, пристегнах по силно и свиренето изчезна, поне до 180км/ч.
 4

Пон Юни 12, 2017 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vmax написа:
Да споделя и аз един странен източник на свирене - появяваше се над 130км/ч, и се оказа че дясната чистачка ( пътническата ), по някаква причина беше в по-висока позиция и не прилепваше добре към стъклото.
На практика самата чистачка стоеше малко по-високо над линията на капака и въздуха е свирил като минава през отворите в нея
Развих рамото, извадих я и я наместих така че да ляга в средата на отоплителните линии на стъклото, пристегнах по силно и свиренето изчезна, поне до 180км/ч.

Aз го ядох с пукащи чистачки над 150 и пощръклях на равното на Пловдив , звъкът беше все едно малки качъчета се удрят в прозореца, а го бях сменил предния ден челното стъкло и купих едни чистачки от кауфланд за по 3 лв и газ за риба , на отиване карах леко и не усетих, но на прибиране бях уморен и настъпих и от 150 нагоре започна пукането , викам ясно стъклото пука или чистачките не са наместили тия , в София рекламации на джамджиите идваха , наместваха , пак пука , добре че се прецакаха чистачките и поръчах шампион , та спря, иначе карах уставно до 150 , почнеше ли да пука намалявах. ;) .

Пон Юни 12, 2017 9:42 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >