|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
Sergey
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги,
карам форестър след 2003. Има много дразнещ шум като от веене на вятър от към стъклата. Оказа се, че гумените триъгалници към колонката на купето, в предната част на прозорците са закъсани в горната си част и самото уплътнение не приляга плътно по прозореца. Луфта е минилен, но явно достатъчно да свисти от там. Когато го притисна ръчно, свистенето намалява.
Да знаете от къде мога да намеря такива "триъгалници" или вариант за оправяне в домашна обстановка.
|
|
|
|
| Чет Яну 28, 2016 1:12 pm |
|
|
|
valqk
|
|
Аз съм си 'инсталирал' лан кабел, в улея м/у долната част и тази, която пристиска и спря да свири. Може и маркуч от системи - въпроса е да е някакъв близък диаметър и не-много твърдо нещо, което леко да приближи притискащата част до вратата...
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Чет Яну 28, 2016 2:33 pm |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
Здрасти, Отстраних го това при мен, което е често срещано при Субару Форестър. Аз си смених нацяло уплътненията на купето и сега ми е тихичко. Преди това пробвах със смяна на този въпросният триъгълник, за който питаш, но не помогна. Можеш да го намериш при мимо13 - Сервизи и магазини или някой морга. Мисля, че нов е около 80 лева (не съм сигурен). Едно основно уплътнение на купето - една страна (предна и задна врата) - около 150 лева. Ако искаш довечера ще погледна килера дали го пазя този триъгълник (предна шофьорска врата - Субару Форестър 2004г, 125 к.с. лява дирекция) и мога да ти го пратя да пробваш с него. Ако спре да ти шуми - може да почерпиш някой ВИСКИ  ... ако не - да сме живи и здрави ... Можеш да го търсиш по гореспоменатите магазини и/или морги. Поздрави.
|
|
|
|
| Чет Яну 28, 2016 3:47 pm |
|
|
|
Александър
Регистриран на: Сря Апр 29, 2015 4:26 pm Постове: 94 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006г.
Телефон: 0885868444
Рейтинг: 19
|
pnikolaev написа: Здрасти, Отстраних го това при мен, което е често срещано при Субару Форестър. Аз си смених нацяло уплътненията на купето и сега ми е тихичко. Преди това пробвах със смяна на този въпросният триъгълник, за който питаш, но не помогна. Можеш да го намериш при мимо13 - Сервизи и магазини или някой морга. Мисля, че нов е около 80 лева (не съм сигурен). Едно основно уплътнение на купето - една страна (предна и задна врата) - около 150 лева. Ако искаш довечера ще погледна килера дали го пазя този триъгълник (предна шофьорска врата - Субару Форестър 2004г, 125 к.с. лява дирекция) и мога да ти го пратя да пробваш с него. Ако спре да ти шуми - може да почерпиш някой ВИСКИ  ... ако не - да сме живи и здрави ... Можеш да го търсиш по гореспоменатите магазини и/или морги. Поздрави. Това "Едно основно уплътнение на купето - една страна (предна и задна врата) - около 150 лева" пак от Стимо ли го купи и смяна сам ли си я направи?
|
|
|
|
| Чет Яну 28, 2016 5:09 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
по спомени с някакви маркучи ставало и ставало добре и моята шуми добре , ма не съм стигнал дотам , но бих набутал нещо за повече тишина.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Яну 28, 2016 5:13 pm |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|

Не помня дали от Стимо ги купих. Доста простотии съм си накупил до сега за колата. Иначе това със слагането на маркуч съм го виждал като решение, но оригиналните си идват с малко парче гума сложено вътре в уплатнението (основното на купето, което коментираме в момента). Поздрави. Александър написа: pnikolaev написа: Здрасти, Отстраних го това при мен, което е често срещано при Субару Форестър. Аз си смених нацяло уплътненията на купето и сега ми е тихичко. Преди това пробвах със смяна на този въпросният триъгълник, за който питаш, но не помогна. Можеш да го намериш при мимо13 - Сервизи и магазини или някой морга. Мисля, че нов е около 80 лева (не съм сигурен). Едно основно уплътнение на купето - една страна (предна и задна врата) - около 150 лева. Ако искаш довечера ще погледна килера дали го пазя този триъгълник (предна шофьорска врата - Субару Форестър 2004г, 125 к.с. лява дирекция) и мога да ти го пратя да пробваш с него. Ако спре да ти шуми - може да почерпиш някой ВИСКИ  ... ако не - да сме живи и здрави ... Можеш да го търсиш по гореспоменатите магазини и/или морги. Поздрави. Това "Едно основно уплътнение на купето - една страна (предна и задна врата) - около 150 лева" пак от Стимо ли го купи и смяна сам ли си я направи?
|
|
|
|
| Чет Яну 28, 2016 5:25 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Чет Яну 28, 2016 5:28 pm |
|
|
|
MartoAl
Регистриран на: Съб Юли 26, 2014 8:38 pm Постове: 144 Местоположение: София
Автомобил: Impreza 94, Forester 2.5 XT 6MT
Телефон: 0898865927
Рейтинг: 126  
|
Аз също съм сложил лан кабел на Форестер 2006г. и наистина в купето стана малко по-тихо. Цялата процедура ми отне няма и 5 минути (за 2-те страни), като използвах тънка права отверка с която да подпъхна по-добре кабела. Шум все още има, но при определена скорост почти изчезва. 
|
|
|
|
| Пет Яну 29, 2016 2:44 am |
|
|
|
Sergey
|
Здравейте, Ето снимки на закъсването     А този лан кабел къде точно го напъхвате  ? При мен луфта е между стъклото и този тригъгалник (пластмасов с гумено уплътнение, в основата на колонката до страничното огледало)
|
|
|
|
| Пет Яну 29, 2016 10:19 am |
|
|
|
valqk
|
Прикачени файлове:
IMG_20160129_103352.jpg [ 133.36 KiB | Прегледано 2345 пъти ]
Тук се пъха и се слага от началото на улея, до края.  Според мен, ще спре да ти шуми, въпреки скъсаното - то остав отвън.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пет Яну 29, 2016 12:26 pm |
|
|
|
Sergey
|
|
| Пет Яну 29, 2016 3:58 pm |
|
|
|
Александър
Регистриран на: Сря Апр 29, 2015 4:26 pm Постове: 94 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006г.
Телефон: 0885868444
Рейтинг: 19
|
|
А дали има вариант с използването на някаква химия, която да възстановява качествата на гумените уплатнения - еластичност, гъвкавост и т.н.
|
|
|
|
| Съб Фев 06, 2016 11:37 am |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
Кофраж, цици и корем поддадат ли веднъж, връщане назад няма. 
|
|
|
|
| Съб Фев 06, 2016 1:16 pm |
|
|
|
Mrak
Регистриран на: Вто Фев 02, 2010 10:40 am Постове: 204 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
|
Sergey написа: Здравейте колеги,
карам форестър след 2003. Има много дразнещ шум като от веене на вятър от към стъклата. Оказа се, че гумените триъгалници към колонката на купето, в предната част на прозорците са закъсани в горната си част и самото уплътнение не приляга плътно по прозореца. Луфта е минилен, но явно достатъчно да свисти от там. Когато го притисна ръчно, свистенето намалява.
Да знаете от къде мога да намеря такива "триъгалници" или вариант за оправяне в домашна обстановка. 1. Стисни ги леко с клещи, така че леко да приберат луфта. 2. Обиколи с маркуч Ф6 - 8 мм вратата, пъхнат в уплатнението. 3. Регулиране на стъклата - голяма играчка. Би трябвало да стане. Много е вероятно още с 1.
|
|
|
|
| Пон Фев 08, 2016 6:47 pm |
|
|
|
marian_de
Регистриран на: Нед Май 22, 2016 5:47 am Постове: 399 Местоположение: Троян
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220    
|
Да споделя как аз реших проблема от свистенето на вятъра ( типично по Български  ) След подбиване на лан кабели и маркучи от системи и други зад уплътнението , шума си оставаше . Гуменият триъгълник не е скъсан и прилепва идеално към стъклото . Бой със водоструйката по стъклата , но вътре нито капка вода  . Та свалих капачето , което покрива болтовете за огледалото и изрязах Фибран малко по-голям от отворите и напъхах с усилие в отворите . Отне ми 10 минутки . Предполагам шума идва от отвора за кабелите за огледалото и влиза в самия триъгълник . Резултата е : абсолютно никакъв шум от вятъра при всякаква скорост и много по приятно шофиране  . Дано да е полезно на някой .
|
|
15
|
|
| Нед Юни 11, 2017 9:33 am |
|
|
|
petko 69
|
 Дай снимков материал , че е болна тема на доста колеги.
|
|
|
|
| Нед Юни 11, 2017 6:38 pm |
|
|
|
marian_de
Регистриран на: Нед Май 22, 2016 5:47 am Постове: 399 Местоположение: Троян
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220    
|
Ами не снимах , но ще сваля капачето и ще щракна . А дали не е имало някакви тапички на отворите или дръпнатите очи са разчитали само на дунапренчето на капачето ? Интересното е че от пасажерската врата шум няма , а с водоструйката влиза по някоя капка вътре . Свалих и там капачето да проверя за тапички на винтовете , но няма такива . А щях да забравя , ако някой си реши проблема с шума от стъклата по този " метод " , ще му дам на лични данни за доставка на вискито  .
|
|
15
|
|
| Нед Юни 11, 2017 7:37 pm |
|
|
|
quietriot
|
marian_de написа: Ами не снимах , но ще сваля капачето и ще щракна . А дали не е имало някакви тапички на отворите или дръпнатите очи са разчитали само на дунапренчето на капачето ? Интересното е че от пасажерската врата шум няма , а с водоструйката влиза по някоя капка вътре . Свалих и там капачето да проверя за тапички на винтовете , но няма такива . А щях да забравя , ако някой си реши проблема с шума от стъклата по този " метод " , ще му дам на лични данни за доставка на вискито  . Снимай да видиме , че с кабелите е бош лаф работа.
|
|
|
|
| Пон Юни 12, 2017 8:34 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Да споделя и аз един странен източник на свирене - появяваше се над 130км/ч, и се оказа че дясната чистачка ( пътническата ), по някаква причина беше в по-висока позиция и не прилепваше добре към стъклото. На практика самата чистачка стоеше малко по-високо над линията на капака и въздуха е свирил като минава през отворите в нея Развих рамото, извадих я и я наместих така че да ляга в средата на отоплителните линии на стъклото, пристегнах по силно и свиренето изчезна, поне до 180км/ч.
|
|
4
|
|
| Пон Юни 12, 2017 9:13 am |
|
|
|
quietriot
|

Vmax написа: Да споделя и аз един странен източник на свирене - появяваше се над 130км/ч, и се оказа че дясната чистачка ( пътническата ), по някаква причина беше в по-висока позиция и не прилепваше добре към стъклото. На практика самата чистачка стоеше малко по-високо над линията на капака и въздуха е свирил като минава през отворите в нея Развих рамото, извадих я и я наместих така че да ляга в средата на отоплителните линии на стъклото, пристегнах по силно и свиренето изчезна, поне до 180км/ч. Aз го ядох с пукащи чистачки над 150 и пощръклях на равното на Пловдив , звъкът беше все едно малки качъчета се удрят в прозореца, а го бях сменил предния ден челното стъкло и купих едни чистачки от кауфланд за по 3 лв и газ за риба , на отиване карах леко и не усетих, но на прибиране бях уморен и настъпих и от 150 нагоре започна пукането , викам ясно стъклото пука или чистачките не са наместили тия , в София рекламации на джамджиите идваха , наместваха , пак пука , добре че се прецакаха чистачките и поръчах шампион , та спря, иначе карах уставно до 150 , почнеше ли да пука намалявах.  .
|
|
|
|
| Пон Юни 12, 2017 9:42 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|