| Автор |
Съобщение |
|
jois
Автомобил: Subaru Forester'98 2.0 90kW
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, Вчера реших да погледна какво става под корите на багажника (при резервната гума) и установих, че има към 2 литра вода във вдлъбнатината за резервната гума... Огледах тапицериите, но не открих следи от течове. Уплатнението на багажника изглежда здраво и закрепено.
Подозирам че отсъства накои тампон и е хвърляло вода при големите дъждове преди 2 седмици, но нямах време да ровя... Другото което ми направи впечатление е, че няма никакъв отвор за изтичане на вода в най-ниската точка.
Някой да се е сблъсквал с този проблем?
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 1:12 pm |
|
|
|
steling
|
|
отиди на мивка ще ти го изсмучат за секунди.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 1:19 pm |
|
|
|
jois
|
steling написа: отиди на мивка ще ти го изсмучат за секунди. Малко парцали и относително топлото реме свършиха същата работа  Въпроса е как да не се появи отново, защото не мисля да си гледам рибки 
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 1:23 pm |
|
|
|
steling
|
|
колега огледай внимателно трябва да имаш тапа или оцедник някъдер даже аз на Джъстито имам
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 1:25 pm |
|
|
|
plaskom
|
|
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 1:30 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
това с рибките май не е чак толкова лоша идея при мен там е бутилката, под нея има огромен отвор, който си прилича на фабричен. през него ми излизат тръбите и едновременно с това служи за удушник при евентуален теч на гас. виж да няма нещо подобно, което да трябва да отваряш при нужда.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 8:17 pm |
|
|
|
pinhead
Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 7:19 pm Постове: 86 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Имах същия проблем с Импреза - оказа се остаряло и разтекло се уплътнение на единия стоп. Ако се окаже това, потърси битумната (или каквато е там) паста с която ги мажат, в сервиз за авто-стъкла. Не уплътнявай със силикон - махането на стопа след това ще е невъзможно. Успех!
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 11:52 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
|
Имах подобен проблем на старата голфара - влизаше през скапало се уплътнение на стопа.
|
|
|
|
| Вто Дек 21, 2010 11:23 am |
|
|
|
jois
|
pinhead написа: Имах същия проблем с Импреза - оказа се остаряло и разтекло се уплътнение на единия стоп. Ако се окаже това, потърси битумната (или каквато е там) паста с която ги мажат, в сервиз за авто-стъкла. Не уплътнявай със силикон - махането на стопа след това ще е невъзможно. Успех! jafaar написа: Имах подобен проблем на старата голфара - влизаше през скапало се уплътнение на стопа. След малко четене по англоезичните форуми намерих същите съвети. Само да се позатопли малко и вадя маркуча. Колкото до тампон за изтичане - има един но е високо, не е в най-ниската точка...
|
|
|
|
| Вто Дек 21, 2010 12:07 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Вто Дек 21, 2010 5:27 pm |
|
|
|
jois
|
|
| Вто Дек 21, 2010 8:35 pm |
|
|
|
dessito
Регистриран на: Чет Окт 14, 2010 7:00 pm Постове: 866 Местоположение: София
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170   
|
И при мен има вода при резервната гума,не е 2л. ,но ме дразни и ми се потят стъклата.Благодаря за идеята,ше я проверя тая работа 
_________________ Subaru Workshop 1040
|
|
|
|
| Сря Дек 22, 2010 12:30 am |
|
|
|
steling
|
dessito написа: И при мен има вода при резервната гума,не е 2л. ,но ме дразни и ми се потят стъклата.Благодаря за идеята,ше я проверя тая работа  Стъклата може и от кофти филтър на купето да се потят, ако не е сменян и е много задръстен
|
|
|
|
| Сря Дек 22, 2010 9:35 am |
|
|
|
iviv67
Регистриран на: Пон Дек 14, 2009 11:22 am Постове: 119 Местоположение: София
Автомобил: Legacy,Tribeca
|
Колега на Импресата на жената беше същото, от стопа тече, запуших го с болкит (има го в Бриколаж за нещо като лев-два) 
|
|
|
|
| Сря Дек 22, 2010 5:59 pm |
|
|
|
jois
|
iviv67 написа: Колега на Импресата на жената беше същото, от стопа тече, запуших го с болкит (има го в Бриколаж за нещо като лев-два)  И аз си мислех да слагам болкит. Само чакам д асе стопли времето.
|
|
|
|
| Чет Дек 23, 2010 9:13 am |
|
|
|
Valio
|
Колега вчера открих че имам подобен проблем.. Та оказа се че е от пръскалката на задния джам,по точно маркучето което я захранва се беше закъсало наполовина точно където е връзката между вратата и купето..Откопчей черната гумена гофра/като застанеш срещу багажника лявата/и огледай маркучето като го изтеглиш от гофрата,аз сложих тръбичка за снадка и вече е перфектно...... Може твоя проблем да е подобен..Успех 
|
|
|
|
| Чет Дек 23, 2010 4:13 pm |
|
|
|
patko
|
|
Аз имах същия проблем. И беше от пръскалката на задното стъкло. Просто гумата върху която е монтирана е остаряла и не уплътнява вече. Реших проблема със силикон. Омазах го отвън. Малко е грозничко, но вече няма вода в багажника. Весели празници!
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Пет Дек 24, 2010 8:13 pm |
|
|
|
dessito
Регистриран на: Чет Окт 14, 2010 7:00 pm Постове: 866 Местоположение: София
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170   
|
steling написа: dessito написа: И при мен има вода при резервната гума,не е 2л. ,но ме дразни и ми се потят стъклата.Благодаря за идеята,ше я проверя тая работа  Стъклата може и от кофти филтър на купето да се потят, ако не е сменян и е много задръстен Оказа се ,че нямам филтър на купето ,днес уплътнихме стоповете ,там положението беше трагично. Ако не спре ще махам и уплътнявам и антикрилото 
_________________ Subaru Workshop 1040
|
|
|
|
| Пет Дек 31, 2010 1:54 am |
|
|
|
distor
Регистриран на: Вто Фев 01, 2011 11:20 am Постове: 1 Местоположение: софия Рейтинг: 0
|
Аз имах същия проблем... 2-3 пъти ползвах парцала, докато накрая не махнах всичките кори. Оказа се, че точно под 2та "джоба" - отстрани на капака за гумата има 2 дупки, фабрични, от вътрешната страна на калника. Не бях сигурен, дали е оттам, но след като ги запуших не се е пълнило с вода. 
|
|
|
|
| Вто Фев 01, 2011 11:28 am |
|
|
|
jois
|
|
С голямо закъснение, но както е казал народа "по-добре късно отколкото никога": Благорадя за съветите - водата проникваше през единия стоп (и 2-та бяха побългарени - намазани с някаква гадост вместо уплътнение, но при единия бяха спестили от материала и си шуртеше направо) Сложих някаква битумна история за отстраняване на течове от битумни покриви и все още държи.
За съжаление пак прониква по малко вода - източника е локализиран отчасти - Като отвориш сервизния отвор за смяна на крушките на стопа и от горе капе (над нивото което е стопа и вече е уплътнено)
Та въпроса ми е как са захванати релсите за покрива? Да не би и там някое уплътнение да е сдало багажа?
|
|
|
|
| Сря Окт 05, 2011 3:36 pm |
|
|
|